Miért érdemes műfüvet telepíteni a kertbe?

A műfű telepítése első hallásra lehet, hogy egy kicsit futurisztikusnak hangzik, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ez egy sokkal energiatakarékosabb és környezetbarátabb megoldás, mint igazi füvet gondozni vagy ápolni.

A rendes fűre több ezer liter vizet is elhasználhatunk az öntözés miatt, ezzel ellentétben a műfű nem igényel ilyesmit. Kánikula idején természetesen le lehet locsolni egy kis vízzel a műfüvet is, hogy hűvösebb idő legyen a kertben, de ez csak élvezeti szintű vízhasználat, nem pedig rendszeres, az igazi fű gondozása miatti hosszadalmas öntözés.

Lég- és vízáteresztő tulajdonsága miatt nem kell félni a dohosodástól sem. Egyik legnagyobb előnye pedig, hogy a gyönyörű szép zöld színét még a legforróbb nyári napsütésben sem veszíti el, mivel termékeink UV-védelemmel vannak ellátva.

Műfű telepítése azért nagyon kényelmes megoldás a kertbe, mert ebben nem tudnak kárt tenni a kutyák, illetve mindenféle gondozás nélkül mindig a friss fű érzetét és látványát kelti.

Sokaknak okoz kellemetlenséget az igazi fű lelapulása, kirohadása nehéz tárgyak tartós ráhelyezése esetén. A műfű esetében ez sem jelent gondot. Ha egy kerti felfújható medence, padok, asztalok vagy napozóágyak lelapítanák a műfüvet, abban az esetben egy kicsit át lehet fésülni száliránnyal ellentétesen egy erős seprűvel vagy gereblyével, így újra hibátlan látványt nyújt.

Nagyon jól ellenáll télen-nyáron az időjárásnak, ezért is választják egyre többen
kertjükbe a műfüvet. Nem csak pénzt, de időt is spórolsz azzal, hogy nem igényel gondozást. Elég csak a hatalmas víz- és villanyszámlára gondolni, amit a folyamatos öntözés és fűnyírás okoz.

Vásárlás előtt érdemes lehet személyesen is megnézni a műfű típusokat, hogy biztosan azt a modellt sikerüljön kiválasztani, ami sokáig biztosítja kerted ápolt megjelenését!