Játszótéri műfüves burkolat

A játszóterek bizonyos pontjain a pázsit gyakran kikopik, a hinták alatt vagy a csúszdák körül sokszor látni hatalmas poros vagy sáros területet, ahol még a folyamatos esőzés ellenére sem nő ki újra a természetes fű.

Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak emiatt a játszóterek talapzatának kialakításánál a műfüves területek. Ez azért fontos, mert így nemcsak tisztább helyen tudnak játszani a gyerekek, de a puha tapintású műfű biztonságosabb is hiszen, ha elesnek vagy megbotlanak nem okoznak maguknak komolyabb sérülést.

A műfüves területek a játszótereken azért is olyan népszerűek, mert nem tudnak úgy felmelegedni, mint a beton, vagy a rugalmas, ütéscsillapító gumiburkolat.

A sűrű szálú műfű tapintásra igen kellemes, selymesen puha érzetet nyújt, így mind a járás, ugrabugrálás, rohangálás, és persze az esés-kelés is sokkal problémamentesebb, mintha a veszélyes betonon vagy kavicságyon játszanának a csöppségek.

A legtöbb, napjainkban átalakított vagy felújított játszótérre emiatt már tervezéskor műfüves részeket alakítanak ki, hogy legyenek olyan helyek is, ahol felszabadultabban tudnak a játékra figyelni a kicsik.

Nincs is annál frusztrálóbb egy gyereknek, amikor mást sem hall, csak ‘Ne mássz fel!’, ‘Oda ne lépj!’, ‘Ne szedd ki a kukacot a földből’, ‘Hagyd békén a virágokat.’ Ugye?

A műfű garantáltan jól bírja a gyerekek általi kiképzést. Tedd próbára Te is!