A kedvezményezett neve: Miflow Nonprofit Kft.

A projekt címe: Műfű értékesítés és karbantartási tevékenység fejlesztése Társadalmi célú vállalkozásként

A szerződött támogatás összege: 39 923 500 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 96,495341 %

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2018-00043

A projekt tartalmának bemutatása:

Célunk a társadalmi vállalkozással, egy hosszútávon fenntartható nonprofit működés realizálása, ami gazdaságilag működőképes, valamint olyan társadalmi problémákra tud reagálni, amelyek Magyarország legkeletibb településein jellemzők. Komoly múlttal rendelkezünk műfüves sportpályák és műfüves közterek építése terén, ám elérkezettnek látjuk az időt profilunk bővítésére, így a magánszektor felé kívánunk fordulni, amely a pázsit műfű értékesítését és telepítését jelenti. A műfű értékesítés és telepítés mellett jelen pályázat keretében a műfű karbantartási tevékenységünket is fejleszteni szeretnénk. Fontos kiemelnünk, hogy a településen élőkben erősíteni kívánjuk a megváltozott munkaképességűek iránti elfogadást, azáltal, hogy munkát és biztos fizetést nyújtsunk nekik, ezzel ők is be tudják bizonyítani a társadalomnak, hogy képesek értékteremtő munkát végezni.

A magánszektor felé fordulás kapcsán célcsoportunk nem csak a kerttel rendelkező magánszemélyek, hanem irodaházak, hotelek és éttermek is. A műfű értékesítése mellett műfüves sportpályák karbantartása tevékenységünket is szeretnénk fejleszteni. A rendszeres karbantartással ugyanis megelőzhető a pálya struktúrájának változása, a felszín egyenetlenségek és a bekeményedett talaj okozta sérülések gyakoribbá válása.

Társaságunkat 2014-ben alapítottuk, azóta működünk aktívan. Az alapanyagot, amivel dolgozunk, olasz, holland és belga partnerünktől szerezzük be. Szinte mindent manuálisan kézi munkaerővel kell végezni, hiszen a műfű lerakáshoz a segédanyagokon (ragasztó, méretre vágáshoz szükséges eszközök) kívül, néhány kézi szerszámra van szükség. A műfű lerakás előtt azonban főleg kertek esetében szükség van alépítményi munkákra, amelyek kézi erővel nagyon időigényesek. Ennek segítésére kerül beszerzésre az 1 db Weycor AR40 derékcsuklós homlokrakodó, amellyel a megrendeléseinket akár 3-4 nappal hamarabb tudjuk teljesíteni.

A projekt keretében 8 fő hátrányos helyzetű személy alkalmazása történik meg. Projektünk célja a hátrányos helyzetű célcsoporttagok foglalkoztatása, a célcsoporttagok általi elfogadás erősítése azáltal, hogy a munkát és fizetést biztosítunk számukra, amellyel be tudják bizonytani környezetük számára, hogy képesek értékteremtő munkát végezni. Biztonságot és állandóságot kívánunk nyújtani számukra, amely a munkafolyamataink optimalizálásával érhető el. Ehhez nyújt nekünk segítséget a piackutatás elvégzése szolgáltatás. A pályázat sikeres lebonyolításához szükséges szakmai vezetők alkalmazása, akik munkaviszonyban kerül elszámolásra.