Műfű árak

2022. 02. 10.

Műfű árak

 

Miért emelkedett az elmúlt két évben drasztikusan a műfüvek ára?

Ezt a nagyon fontos kérdést szeretnénk cikkünkben tisztázni.

 

Először is muszáj leszögeznünk, hogy tőlünk teljesen független tényezők okozták az emelkedést.

 

  1. Infláció: Mint mindenki mi is tisztában vagyunk vele, hogy a pénzünk értéke folyamatosan csökken. Sajnos minden kereskedelmi ágazatnál kiküszöbölhetetlen tényezőként évről évre minimálisan, de emeli az árakat.
  2. Euro: Az euro ára elképesztő mértékű emelkedést mutatott az elmúlt években. Mivel Magyarországon nincsen jelenleg működő műfű gyártó vállalat, ezért minden terméket külföldről szükséges behozni. A Mufurc prémium minőségű műfüvei olaszországból, hollandiából, és belgiumból érkeznek, aminek köszönhetően elképesztően emelkedett a műfüvek behozatalával járó költség, beleértve a tekercsek árát és az országunkba szállítását is.
  3. A Koronavírus hatása: Sajnos a vírus hatásai minket sem kerültek el. A gyakori beszállítás akadozásának, illetve ritkulásának következtében, a folyamatos és zökkenőmentes termékelérés érdekében, sokkal nagyobb árukészletet szükséges fenntartanunk.
  4. Áfa: Magyarországon a műfűvek is 27%-os adókötelesek. Ezt kár ragoznunk, mert így is úgy is hozzátesz az árakhoz.
  5. Fejlesztések: A három negatív után végre említhetünk, egy nagyon pozitív, és szükséges áremelkedést eredményező tényezőt. A műfű gyártásával foglalkozó vállalatok a folyamatos piaci verseny következtében állandó fejlesztéseket végeznek, ami a műfüvek évről évre elképesztő minőségű javulását eredményezik. Egyre különlegesebb anyagok és gyártási technológiák eredményeképpen fantasztikus fejlődésnek voltunk tanúi az elmúlt években. Tehát összességében nagyon is szükségszerűek a fejlesztések, hiszen a cél, hogy Magyarországon is, a legtöbb háztartásban műfűvel borítsák a kertet mind az esztétikum, mind a környezettudatosság érdekében.

 

Reméljük hasznos volt a cikkünk, és mindenki számára érthető, hogy miért kerül, a valóban prémium minőségű műfű bruttó négyzetméter ára, minimum 6.500 ft-ba. 

 

Mufurc csapata